Verzorging 
Op deze pagina vind je een aantal tips voor het verzorgen en laten groeien van een bananenplant.

Water geven
De bananenplant is een tropische plant en heeft daarom niet dagelijks water nodig. 1 √° 2 keer per week water is voor deze plant voldoende. Zorg ervoor dat de plant nooit droog staat. Gaat de plant slap hangen? Dit kan twee oorzaken hebben, de plant heeft te weinig water of hij heeft veel te veel water gekregen.

Temperatuur
De bananenplant kan in Nederland zowel binnen als buiten staan. Sommige bananenplanten kunnen niet tegen vorst, het beste is dan ook wanneer je de plant in een pot hebt staan de plant bij +10 graden naar binnen te verplaatsen. Zorg er in de zomer voor dat de plant niet in de volle zon staat, dit kan leiden tot het verbranden van de bladeren.

Als je de plant van binnen naar buiten verplaatst zet hem dan niet direct vol voor het raam maar laat hem langzaam aan wennen. De bananenplant kan prima leven in kamertempratuur maar zet hem niet te dicht tegen de verwarming of kachel aan dit is veel te warm.

Sommige bananenplanten (Redtiger en Lotus) zijn winterhard. De bananenplanten kunnen vorst doorstaan. De grond mag hiervoor niet te nat zijn en het beste is om de wortels te beschermen door de grond af te dekken met luchtig materiaal zoals bladeren of boomschors.

Bemesting
Als je de bananenplant wil laten groeien kun je de plant het beste een aantal keer overpotten naar een grotere pot zodat hij wortels kan maken. Begin niet direct met de grootste pot maar ga telkens een stapje groter.

Je kunt de bananenplant gerust wat mest geven of een beetje kamerplantenvoeding (zorg er wel voor dat je de plant in een pot hebt staan waar hij in kan groeien). Ook kun je de planten bemesten met culterra of gedroogde koemest.

Potgrond
Het is verstandig de bananenplant van potgrond te voorzien met veel voedingstoffen. Het gebruik van boomkwekerij potgrond is het beste maar voor de particulier is de wat duurdere potgrond bij het tuincentrum een goede optie.

Vragen over de verzorging van de bananenplant? Stuur een e-mail naar plant@bananenkoning.nl